Hoe de prijs en beschikbaarheid van een onderdeel controleren?

Om een onderdeel voor uw wagen te vinden moet u 2 dingen weten. Namelijk welk onderdeel zoek ik en welke wagen heb ik. Wanneer u contact opneemt met Autoafbraak Lapin zullen deze 2 vragen steeds gesteld worden.

1. Onderdeel

Welke onderdeel u zoekt kan soms eenvoudig zijn zoals uw buitenspiegel die in een smalle straat werd gesloopt of uw achterlicht dat sneuvelde tijdens het inladen. Let wel ook even op de opties van uw wagen die te maken kunnen hebben met het gezochte onderdeel. Bijvoorbeeld parkeersensoren in een bumper, een buitenspiegel die elektrisch kan inklapppen, enz. Weet u de benaming niet? Misschien kan u ons wel een foto sturen via ons aanvraagformulier of facebook.

Soms is het echter niet zo eenvoudig. Soms heeft u wagen een technisch probleem. Weet dan dat wij u graag helpen indien mogelijk maar dat wij geen garagebedrijf zijn. We kunnen en zullen met andere woorden nooit een diagnose uitvoeren.

Tip: veel auto-onderdelen worden nu elektrisch gestuurd door verschillende stuurdozen (ECU’s). Dus zoekt u een stuurdoos (motor, ABS, comfort,…) of een onderdeel dat aangestuurd wordt door een ECU (injector, egr klep, parkeersensor,…)? Dan zullen wij de referentie nodig hebben van dit onderdeel om u verder te kunnen helpen.

2. Voertuig

Wanneer u weet welk onderdeel u zoekt, willen wij natuurlijk graag weten voor welke wagen. We raden het steeds aan om de boorddocumenten (inschrijvingsbewijs, keuringsbewijs en indien aanwezig het gelijkvormigheidsattest) van uw voertuig bij de hand te hebben. Onderstaande tabel geeft een overzicht van de belangrijkste informatie en waar u die kan vinden:

MerkInschrijvingsbewijs D.1.
Keuringsbewijs
TypeInschrijvingsbewijs D.3.
Keuringsbewijs
Datum 1ste inschrijving
Bouwjaar
1st indienststelling
Inschrijvingsbewijs B.1
Inschrijvingsbewijs B.
Keuringsbewijs
Chassisnummer of VINInschrijvingsbewijs E.
Keuringsbewijs
BrandstofInschrijvingsbewijs P.3.
MotorinhoudInschrijvingsbewijs P.1.
MotorvermogenInschrijvingsbewijs P.2.
Belangrijkste voertuiginformatie